Afscheid Yvonne

Deze keer niet een stukje als voorzitter, maar een verslag hoe ik mijn laatste AV heb beleefd.

Om 13.00 uur was het bestuur aanwezig voor de voorbereiding. Buiten het bestuur was de kascommissie, bestaande uit Cecil Voskens en Margriet Tromp ook present. Wat het bestuur ontzettend leuk vond, was dat Jan Henk Vinckers zich spontaan had aangemeld om foto’s te maken omdat het zo’n bijzondere vergadering was. Dus ook hij was er vanaf het begin.

Het was wel spannend of het de leden zou lukken om in te loggen. Zeker voor diegenen die dat nog nooit hadden gedaan. De eerste die we zagen was Jeanne van Krogten. Verbaasde mij eigenlijk niets, omdat ze computerles had gegeven. Zo langzamerhand kwamen er meer bij. Zelfs Marion Beglinger, die nu in Spanje woont, was ingelogd. Jaloersmakend met haar zomerse outfit en zwembad op de achtergrond. Dan af en toe paniek bij de leden, de één wist de video niet aan te zetten, de ander het geluid. Was wel leuk om dat te zien. Ook de handjes om aan te geven als je iets wilde zeggen of het knopje ja of nee gaven problemen. Allemaal vragen, maar hoe langer de vergadering duurde, hoe soepeler het bij de leden ging. Helaas is het een paar leden niet gelukt om in te loggen, jammer maar ik kan het wel begrijpen, ik vond het de eerste keer ook niet gemakkelijk.

Bij het bestuur liep ook niet alles vlekkeloos. Soms lukte het niet met het geluid als een lid iets wilde vragen, dan zag je alleen de lippen op en neer gaan. In zo’n geval vroegen we om een chat. Weer een andere knop die de leden moesten zoeken. Ook met stemmen ging het niet altijd perfect. Maar we zijn er uit gekomen, al moesten de leden af en toe geduld hebben. Al helemaal toen het bij ons volledig vastliep en we hulp van buitenaf moesten vragen. Dat heeft zeker een kwartier geduurd, maar gelukkig waren de leden geduldig. Wat ik begrepen heb, hadden zij onderling wel contact en hebben in die tussentijd gezellig gechat.

Door alle haperingen heeft de vergadering langer geduurd dan gepland en hebben een aantal leden misschien niet helemaal het einde van de vergadering gezien, mede omdat bijna aan het einde van de vergadering er weer een communicatiestoring was. Die hebben (vind ik) echt iets gemist. Bij de wisseling van voorzitter en dus mijn afscheid, heeft het bestuur mij verrast met een powerpoint presentatie van foto’s over al die jaren vanaf de oprichting. Complimenten aan zowel Jan Henk Vinckers en Francine de Booy die de foto’s hebben uitgezocht en opgestuurd en Mieke die de powerpoint presentatie heeft gemaakt. Ik denk dat dit een behoorlijke klus is geweest.

Dat vond ik al ontzettend leuk, maar er waren nog meer verrassingen. Van bestuur, leden, scheidsrechters en donateurs kreeg ik een stick overhandigd, waar vier rollen met ieder 25 foto’s opgeschoven waren. Ik kan die alle vier uitrollen en heb dan 100 (!!) foto’s. Wauw, ontzettend leuk, maar ook schrikken als ik af en toe zag wat voor kleding ik droeg en hoe mijn haar zat. Mijn complimenten aan Hanneke Mulder die dat gemaakt heeft, een behoorlijk tijdrovend werk en dat tijdens de voorbereiding van de AV.

Het hield niet op, want dat was nog niet alles. Ik kreeg ook nog een fotoboek met daarin allemaal herinneringen van de afgelopen 12 jaar. Toen gaf Mieke nog een pakje dat Francine de Booy voor mij had meegegeven. Er zat een heel leuk tegeltje in met een afbeelding van een man met hockeystick uit de jaren dat hockey net begon. Dat krijgt een mooi plaatsje. Als laatste nog een bos bloemen en toen was het echt voorbij.

Ik wil alle leden, scheidsrechters en donateurs heel hartelijk danken voor deze geweldige verrassingen en in het bijzonder het bestuur voor de moeite om mijn voorzitterschap op deze bijzondere manier af te sluiten.

Yvonne