toernooien

HC Tilburg 26/27/28 april 2019
Het toernooi wordt voor de vierde keer georganiseerd. Wij hebben met twee teams ingeschreven, deze zitten zo goed als vol. Aanmelden via vijfenvijftigplushockey@gmail.com Brigitta heeft de slaapplaatsen al gereserveerd.

WGMA Wereld Kampioenschappen Barcelona 20 t/m 30 juni 2018
Een nationaal team, bestaande uit leden van 55+ die allen minimaal 60 jaar zijn, hebben ons land vertegenwoordigd. Tevens hebben diverse 55+ leden meegespeeld met een 60+ of 65+ team van Alliance. Het toernooi was een groot succes. Op het veld ging het er weliswaar fanatiek aan toe, maar daarbuiten heerste een super ontspannen sfeer.

 

WGMA Europese Kampioenschappen Brasschaat 19 t/m 29 juni 2019
Onze 55+ club streeft er naar om met zowel een 60+ als een 65+ team deel te nemen. Om mee te kunnen spelen moet je lid zijn van onze vereniging en tevens regelmatig deelnemen aan onze onderlinge wedstrijden. Wil jij meer info, stuur een mail naar vijfenvijftigplushockey@gmail.com

Selectiebeleid EK en WK toernooien
De hiervoor bij NDHC 55+ geldende criteria voor speelsters en coaches zijn te vinden onder 2017 Selectiebeleid 60+ en 2017 Regels voor coaches De file verschijnt linksonder, waarna je die kunt openen. Na sluiting kom je op deze pagina terug.


World Grand Masters Association (WGMA) en Alliance International Hockey Club
In 2014 hebben wij met een 60+ team deel genomen aan de Wereld Kampioenschappen in Den Haag en Rotterdam, georganiseerd door de WGMA. Deze organisatie bestaat voor heren 60+ reeds 25 jaar, voor dames 60+ was dit in 2014 een nieuw fenomeen. Er deden drie teams mee, Australië, Engeland en Nederland. Het is zo goed aangeslagen dat er een ‘damespoot’ aan hun organisatie werd toegevoegd.
In 2015 organiseerden zij van 21 tot 29 augustus de Europese Kampioenschappen 60+ in Londen, Engeland. Ook onze club heeft daar aan deelgenomen. Niet alleen was deelname mogelijk met een geselecteerd 60+ team, maar ook niet geselecteerden hebben kunnen spelen in een zogeheten Alliance team. Zo’n team kan gevormd worden door speelsters uit diverse landen, die geen compleet elftal op de been kunnen krijgen. In Londen was het een combinatie van Engelse en Nederlandse speelsters. Zij speelden onder de vlag van de Alliance International Hockey Club.
In maart 2016 stonden de Wereld Kampioenschappen weer te wachten, nu in Australië. Vervolgens hebben wij deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen van 18 tot en met 27 augustus 2017 in Glasgow (dames en heren 60+). Het aantal damesteams is inmiddels gegroeid naar zes. De Wereld Kampioenschappen 2018 in Barcelona hebben plaats gevonden van 20 tot en met 30 juni. Er waren negen damesteams vertegenwoordigd in de categorieën 60+ en 65+. 

Neem voor meer info over zowel de WGMA als de Alliance contact op met Nanda Siebers info@55plushockey.nl  Of kijk op de pagina ‘links’ en klik op het logo van de betreffende organisatie.

Kortom, er is werkelijk genoeg te beleven, dus neem contact met ons op!!!
vijfenvijftigplushockey@gmail.com

Top