toernooien

Le Touquet-Paris-Plage
Wordt gehouden op 01 en 02 april, Paasdagen. Of er damesteams meedoen is nog even een vraag. Misschien één van de eigen club. Ook de leeftijdgrens is een vraagteken. Els de Bruijn is er jaaaaren met veel plezier geweest. Het ligt op ongeveer 400 km vanaf Utrecht, dus prima te doen. En de hotels zijn er niet duur, rond € 80 voor een twin per nacht. Helaas staat er niet bij of het inclusief ontbijt is. Aanmelden bij Brigitta vijfenvijftigplushockey@gmail.nl

HC Tilburg 04/05/06 mei 2018
Het toernooi wordt voor de derde keer georganiseerd. Het is vervroegd, zodat het niet meer samen valt met de Europese Kampioenschappen in Barcelona. De leeftijd voor dames zowel als voor heren is verlaagd naar respectievelijk 50 en 55 jaar. Voor de uitnodiging en het programma klik Tilburg 2018. Er is vanuit 55+ veel animo, 36 leden hebben zich al aangemeld.

WGMA Wereld Kampioenschappen Barcelona 20 t/m 30 juni 2018
Een nationaal team, bestaande uit leden van 55+ die allen minimaal 60 jaar zijn, is al volop aan het trainen op HC Houten. Tevens hebben diverse 55+ leden zich aangemeld om met een 60+ of 65+ team van Alliance deel te nemen. In deze laatste teams is nog plaats. Neem hiervoor contact op met Nanda Siebers info@55plushockey.nl 
De eerste Newsletter is verschenen, klik hier. Nieuwsgierig welke landen er aan deelnemen, klik hier.


World Grand Masters Association (WGMA) en Alliance International Hockey Club
In 2014 hebben wij met een 60+ team deel genomen aan de Wereld Kampioenschappen in Den Haag en Rotterdam, georganiseerd door de WGMA. Deze organisatie bestaat voor heren 60+ reeds 25 jaar, voor dames 60+ was dit in 2014 een nieuw fenomeen. Er deden drie teams mee, Australië, Engeland en Nederland. Het is zo goed aangeslagen dat er een ‘damespoot’ aan hun organisatie werd toegevoegd.
In 2015 organiseerden zij van 21 tot 29 augustus de Europese Kampioenschappen 60+ in Londen, Engeland. Ook onze club heeft daar aan deelgenomen. Niet alleen was deelname mogelijk met een geselecteerd 60+ team, maar ook niet geselecteerden hebben kunnen spelen in een zogeheten Alliance team. Zo’n team kan gevormd worden door speelsters uit diverse landen, die geen compleet elftal op de been kunnen krijgen. In Londen was het een combinatie van Engelse en Nederlandse speelsters. Zij speelden onder de vlag van de Alliance International Hockey Club.
In maart 2016 stonden de Wereld Kampioenschappen weer te wachten, nu in Australië. Vervolgens hebben wij deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen van 18 tot en met 27 augustus 2017 in Glasgow (dames en heren 60+). Het aantal damesteams is inmiddels gegroeid naar zes. De Wereld Kampioenschappen 2018 in Barcelona vinden plaats van 20 tot en met 30 juni.

Neem voor meer info over zowel de WGMA als de Alliance contact op met Nanda Siebers info@55plushockey.nl  Of kijk op de pagina ‘links’ en klik op het logo van de betreffende organisatie.

Kortom, er is werkelijk genoeg te beleven, dus neem contact met ons op!!!
vijfenvijftigplushockey@gmail.com

Top