OLW op Almere: korte historie Almeerse HC

Vóór elke OLW vind ik het leuk om over de te bezoeken vereniging een stukje te publiceren over onder andere de historie van de betreffende club. Dan weten we tenminste waar we terechtkomen….!

Eerst even terug naar SCHC van de vorige OLW: bezoek eens de website http://www.wondervanbilthoven.nl/; dat is een website waar het gehele jubileumboek “Het wonder van Bilthoven- 100 jaar SCHC” door te bladeren is. Het werd in 2006 gepubliceerd tijdens het 100-jarig bestaan. Ik ben er zelf ook wel trots op, want ik heb daar aan meegewerkt….beetje ijdel mag ik best zijn, want het is een heel mooi boek geworden. Per 22 november, de verjaardag van 110 jaar SCHC, komt er een decennium bij: 2006-2015.

Te lezen op de website van de Almeerse HC over hun geschiedenis:
De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als qua prestaties. De club telt circa 1450 leden en behoort hiermee tot de grootste sportverenigingen van Almere. We streven naar een succesvolle combinatie van top-, prestatie- en breedtesport. Wekelijks trainen en spelen 14 seniorenteams en 93 jeugdteams op de Almeerse velden.
Dat betekent dat de club al  na drie jaar na de eerste bewoning in Almere (1976, die hele lange en hete zomer) is opgericht, en nu dus alweer 37 jaar bestaat. De tijd vliegt…

Vorig seizoen werd hun jongens A1 team landskampioen in de zaal, én promoveerde hun heren 1 naar de Hoofdklasse door (jawel!) SCHC in de play-offs in drie wedstrijden te verslaan. Momenteel bezet Almere de negende plaats in de hoofdklasse. Dames 1 speelt in de Overgangsklasse en staat daar keurig in de middenmoot; de ambitie is om binnen afzienbare tijd de stap hogerop te maken. Eén van hun succesverhalen is natuurlijk international Alex Verga, die uiteindelijk wel de overstap naar Amsterdam maakte; begrijpelijk in die tijd. Zijn broer Manuel en zussen Sofia en Maria spelen in de Almeerse topteams. Zie ook hun website.

Er stond op hun site een bericht over verkeershinder (klik hierop en dan zie je het bericht) op de route naar de hockeyclub tot en met eind november.

Voor mijzelf betekent het een ‘terugkeer’ naar Almere, want ik heb tussen 1993 en 1995 twee jaar in Almere (Buiten) gewoond; en ik vond het er best leuk!
Tot donderdag 17 november op Almere!

De volgende keer iets over de HC Epse!

Ingrid