Info

Wanneer spelen wij …

Van september tot juni wordt eens in de twee à drie weken, totaal zo’n twintig keer, afwisselend op dinsdag en donderdag gespeeld. Er worden meestal twee of drie wedstrijden van 30 minuten gespeeld, waarvan iedere speelster twee keer in het veld staat. De dagen vallen samen met die van de heren 60+ en wij spelen of op dezelfde locatie of op een club in de buurt, zodat echtparen gezamenlijk kunnen rijden. Gegevens worden ruim van tevoren via onze website en de mail bekend gemaakt.
Onze club doet ook mee aan internationale wedstrijden, waaronder de tweejaarlijkse European Grand-Masters Trophy en de eveneens tweejaarlijkse World Grand-Masters Cup, beide voor spelers vanaf 60 jaar. Voor deze internationale wedstrijden is een Tophockey Commissie in het leven geroepen, die zich bezig houdt met alle zaken rondom deze toernooien. Zo wordt telkens een trainer/coach aangesteld en wordt er een onafhankelijke selectiecommissie samengesteld. Het gehanteerde selectiebeleid is te vinden onder het kopje Toernooien.

Waar spelen wij …

Er wordt overal in het land gespeeld, meestal bezuiden de lijn Amsterdam – Zwolle. De ene keer moet jij wat verder rijden dan een ander, de volgende keer is het andersom. Ach, en wat zijn afstanden nu in ons kleine landje ….

Opgeven voor speeldag …

Per wedstrijd geef jij via de e-mail door of je wel of niet meespeelt. Er wordt rekening gehouden met jouw voorkeursplaats en de indeling en opstelling krijg jij de avond ervoor per e-mail.
Er is geen verplichting om aan iedere wedstrijddag mee te doen. Wel is het zo dat, als jij je hebt aangemeld, er verwacht wordt dat je komt. Ondanks de individuele aanmelding blijft het een teamsport.

Hoe verloopt een wedstrijddag …

De ontvangst is met koffie. Er wordt daarna weliswaar fanatiek gehockeyd, maar het gaat vooral ook om de gezelligheid. Na afloop wordt natuurlijk nog het glas geheven. De aanvangstijd is altijd zo gepland dat jij na de files in jouw auto stapt en voor die er weer zijn ben je meestal al op de terugweg.

Wat zijn de kosten …

Wij spelen in uniforme kleding. Kosten voor 2 polo’s en 2 paar kousen, alles voorzien van ons logo, rond de € 60,00. De contributie bedraagt voor 2020/2021 € 85,00. Er is een eenmalig inschrijfgeld verschuldigd van € 25,00, waarvoor jij twee naambadges ontvangt om op de polo’s te naaien. De jaarlijkse consumptiebijdrage is vastgesteld op € 40,00, waarvoor je koffie bij binnenkomst en een drankje na afloop krijgt. 

Wanneer kan jij lid worden …

Jij bent van harte welkom, mits je 55+ bent. En dat geldt vanaf 01 januari van het jaar waarin jij 55 wordt. Er is echter ook een mogelijkheid je al eerder aan te sluiten. Want word jij na 01 januari 53 jaar, dan kan je aspirant lid worden. Jij kunt aan alle wedstrijden en overige festiviteiten meedoen en wordt gewoon lid op het moment dat je 55 bent. De kosten zijn hetzelfde.
Jij kunt altijd één keer meedoen zonder lid te zijn, gewoon om het te proeven.

Donateurs zijn minstens zo welkom. En dat voor minimaal € 15,00 per jaar!