Spelen in Oranje

Spelen in Oranje, dat kán!

Samen hockeyen is iets, waar we allemaal warm van worden. Zeker als je dit kan doen met vrouwen die uit hetzelfde hout gesneden zijn. Wellicht heb je ervan gehoord, dat er in de leeftijdscategorie 60+ en 65+, Nederlandse teams zijn die internationale toernooien, EK’s en WK’s, spelen. Beide teams zijn op zoek naar enthousiaste uitbreiding voor hun selectie. Nu is je kans om je daarbij aan te sluiten of om te kijken of het iets voor jou is.

Afgelopen zomer speelden beide teams op het EK in Valencia uitdagende wedstrijden tegen andere Europese teams. In november 2024 wordt er weer een WK georganiseerd, dat dit keer gehouden wordt in Auckland, Nieuw-Zeeland; een land, dat bekend staat om zijn prachtige natuur. Het Nederlands dameselftal 60+ en 65+ zal hieraan deelnemen.

Stel je voor deel uit te maken van dit onvergetelijk sportevenement in een sterk, kwalitatief goed selectieteam. Net zo belangrijk is de sociale samenhang in de groep en het plezier dat we met elkaar gaan hebben. Met gezamenlijke inspanning kunnen we zeker een goed resultaat bereiken.

Daarom hebben we jou nodig! Heb jij leuke hockey skills, begrijp je het spelletje en wil je werken aan een fit lijf? Wil je samen met andere vrouwen het optimale uit een wedstrijd halen op zowel tactisch als technisch gebied? Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan de voorbereiding voor dit WK of wil je eens kijken of het iets voor je is? Aarzel dan niet en meld je aan.

De eerste open (selectie)trainingen voor de 60+ staan al gepland: maandag 30 oktober, 13 en 27 november om 20.00 uur op hockeyclub Schaerweijde in Zeist. We nodigen je uit je hiervoor aan te melden, liefst voor 15 oktober. De trainingen voor de 65+ starten op een ander moment.

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen, neem dan contact op met:

60+ (geboren tussen 1960 en 1964)      : Karen Paanakker, karenpaanakker@gmail.com

65+ (geboren in 1959 of eerder)           : Hanneke Strijbosch, hannekehockey@gmail.com

We kijken ernaar uit je te ontmoeten op het hockeyveld en wie weet ga jij een heel avontuurlijk hockey jaar tegemoet!

Anke Bernink

Bestuurslid toernooi- en elftalcommissie NDHC55+